Värsta Feta Bloggen vilar!

Och om Värsta Feta Bloggen vilar (för första gången på tre år) så betyder det ju att även jag vilar men…sen finns det ju en skillnad mellan vila och vila.

I ungefär 5-6 veckor har jag vilat ordentligt från allt som har att göra med prestationsångest och måsten.
Under den veckan som mamma var här och hälsade på så var jag otroligt skör och tårarna låg utanpå ögonen under nästan hela veckan. Jag hade ju redan insett att jag lider av väldigt stressymptom och hade också fått veta att mitt dåliga mående är ångest, något jag aldrig haft förut, och jag fick oro- och ångestdämpande medicin mot det som jag kunde ta när jag inte kunde hantera mina känslor.
Medicinen var skön att ha men jag tog den inte mer än 5-6 gånger.
Jag ville ju bli av med ångesten, inte dämpa symptomen.

Jag tog hjälp av min chef (som är bäst i världen!) som gav mig många bra övningar för att bli av med stress och jag fick låna en bok av henne ”Minska din stress med meditation” och dessa två har hjälpt mig bättre och snabbare än vad jag någonsin hade kunnat tro.Jag orkar inte berätta om allt jag gjort, men vad som funkat bäst är att jag sett till att jag gör allt väldigt långsamt.

Jag går långsamt.
Jag skär grönsaker långsamt.
Jag pratar långsamt.
Jag skriver långsamt.
Jag andas långsamt.

Så fort jag känt att pulsen gått upp det minsta så har jag stannat upp, andats och sen fortsatt…långsamt.

Det har varit svårt svårt svårt men det har verkligen funkat.
Jag säger inte att jag mår helt bra än men jag mår bättre än jag gjort på mer än ett halvår.

Kost och träning har givetvis varit bortprioriterat men inte bortglömt.
Jag kommer fortsätta ha en paus från den här bloggen för jag känner att jag behöver det men jag kommer tillbaka.
Vågar inte säga när för jag vill inte sätta press på mig själv men jag kommer komma tillbaka. Och till alla er som säger att jag ska komma tillbaka för att ni behöver mig, tack – det värmer att höra men glöm inte att den ni behöver mest stöd och tro från är er själva ♥

Nu: andas….

13 kommentarer för “Värsta Feta Bloggen vilar!

 1. Så härligt att se ett livstecken från dig. Du gör helt rätt. Ibland blir man fartblind och livet bara rusar förbi utan att man hinner delta i det på riktigt. Ta nu hand om dig ordentligt. Jag kan nog tala för de flesta av dina läsare att vi håller på dig! Många kramar.
  Ps. Modigt av dig att berätta också.

 2. Ahaa, det är så det ligger till :/ kan förstå hur det krockar med din sprattlande personlighet, att stressa ner. Har tänkt på dig massor, eftersom du fortsätter hjälper mig nästan dagligen genom saker som jag minns du har skrivit förut. Önskar dig och din familj allt gott, och att det går långsamt ;) ta hand om dig! Kramar

 3. Hej Robine!
  Har läst din blogg ett tag nu men aldrig kommenterat dina inlägg.
  Alla behöver vi stanna upp i denna stressiga vardag och tänka till, tycker du gör helt rätt nu som skyndar långsamt och tar ett litet break, ta hand om DIG och din familj det är det enda som är viktigt. Stora styrkekramar till dig!

 4. Har följt din blogg lääänge och tycker du verkar vara hur stark som helst! Har själv haft problem med ångest och stress och det är inte lätt, men skickar några styrkekramar! Du är verkligen en förebild men ta hand om dig, det vinner du bäst på!

 5. Hej Robiné!

  Jag fick en rysning i kroppen när jag läste ditt inlägg. Det gör mig glad när folk tar hand om sig själva, på riktigt. Att fela är mänskligt, det är så vi lär oss, men att våga ta tag i det är stort. Det tyder på en stark person som vågar känna för att vi vet att vi är värda att må så bra som vi bara kan.

  ”Det är först när man vågar känna, på riktigt, som man kan börja bearbeta och jobba sig framåt” – fortsätt ta hand om dig! :) KRAM!

 6. Robine, du är så stark och fantastisk! Det är så viktigt att du tar hand om dig själv, fortsätt med det! Jag ser verkligen upp till dig och känner igen mig i mycket du kämpar med. Heja!

 7. Mitt bästa råd till dig är att meditera eller köra ett yogapass, bara få andas, känna lugn och ro i kroppen. Jag har skrattat åt allt sådant innan, nu stänger jag in mig i ett rum och tänder ljus och kör ett yogapass från youtube ( kolla dr Melissa West på YT) , det är så skönt. Stressen, ångesten, familjen, allt som hänger på ens axlar….det blir plötsligt hanterbart när man kommer ”i fas”.
  Ta hand om dig <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>